INVESTEȘTE ÎN TINE

INVESTEȘTE ÎN TINE

Proiect de integrare socio-profesională pentru persoane cu vulnerabilitate socială multiplă
sub coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Noi servicii de integrare socio-profesională pentru persoanele cu vulnerabilitate socială multiplă din sectorul 3 al Bucureştiului

Două instituţii cu experienţă în acordarea serviciilor sociale – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului din sectorul 3 (DGASPC 3) şi ARAS – Asociaţia Română Anti-SIDA – oferă în 2014-2015 noi oportunităţi de dezvoltare persoanelor cu vulnerabilitate socială multiplă care locuiesc sau trăiesc în  sectorul 3 din Bucureşti:

  • persoane afectate de boli care le influenţează viaţa profesională şi socială (ex.: HIV/SIDA, cancer);
  • persoane de etnie roma, care, pe lângă aceasta, sunt afectate de consumul de droguri injectabile, nu au adăpost şi/sau se află la limita sărăciei, sunt implicate în prostituţie sau traficul de persoane şi sunt femei.

O echipă de specialişti -- asistenţi sociali, psihologi, consilier juridic -- oferă servicii gratuite de consiliere socială, psihologică, vocaţională şi juridică, într-un centru special amenajat în cartierul Titan din sectorul 3 al Bucureştiului.

Astfel, aici persoanele aflate în dificultate pot:

  • primi informaţii despre sănătate şi protecţia ei; despre prevenirea HIV/SIDA, a hepatitelor B şi C şi a altor infecţii cu transmitere sexuală;
  • primi sprijin în redactarea unui CV, în utilizarea unui computer;
  • fi ajutate în alegerea unui curs de calificare adecvat aptitudinilor şi şcolarizării lor;
  • urma cursul pentru care au optat şi primi o subvenţie pe durata acestuia;
  • beneficia de lecţii de acces pe piaţa muncii, pentru o angajare mai uşoară;
  • participa la grupuri de suport, în cadrul cărora să socializeze şi schimba informaţii cu persoane aflate în situaţii asemănătoare;
  • adresa întrebări unui consilier juridic.

Serviciile sunt oferite într-un spaţiu prietenos -- Centrul de integrare socială şi profesională ARAS-DGASPC 3 -- din Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 9J, lângă adăpostul de noapte al DGASPC Sector 3. Punct de reper: Faur Poarta 4. Mijloace de transport în comun: tramvaiul 40, capăt de linie pentru autobuzele 311 şi 330. În apropiere: staţia de metrou 1 Decembrie 1918, care asigură legătura cu autobuzele 311/330 spre Faur Poarta 4.

Centrul este deschis de luni până vineri, între orele 9,00 şi 17,00. Mai multe informaţii, la telefon SIDA Helpline: 0.800.800.033 (apel gratuit în reţelele ROMTELECOM şi în cele de telefonie mobilă) sau la telefon: 0314.378.057. 

Serviciile sunt oferite în cadrul proiectului “Investeşte în tine – Proiect de integrare socio-profesională pentru persoanele cu vulnerabilitate socială multiplă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni” și implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului din sectorul 3, Bucureşti, în parteneriat cu ARAS (Asociaţia Română Anti-SIDA).